juliascupcakes

Rosa Macarones

Kategori: Smått & gott



Kakorna:                                     Vaniljsmörkräm:
100
g
finmald mandel                   100g smör
4 st äggvitor                                90g florsocker
0.75 dl strösocker                         1 äggula 
2 msk nybryggt kaffe                   1 vaniljstång (1 tsk vaniljpulver)
4 dl florsocker
3 msk kakao


GÖR SÅHÄR:
1.
Finmal mandeln (har du ingen kvarn går det bra att malan mandeln med en stavmixer)

2. Blanda mald mandel, florsocker och kakao.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget. Marängen är klar när du kan vända upp och ned på skålen utan att smeten rör sig. Smaksätt marängen med kaffet.

4. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och mandeln i marängen och rör färsiktigt tills allt blandats.

5. Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som femkronor på bakplåtspappersklädda plåtar. Försök att göra dom lika stora då de senare ska paras ihop två och två. Låt kakorna torka ca 30 minuter.

6.
Grädda kakorna cirka 18 minuter i 180 grader i nedre delen av ugnen. Kakorna ska ha fått en hård skorpa men fortfarande vara lite kletiga inuti. Dra bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna. Lossa sedan kakorna riktigt försiktigt, de går lätt sönder.

GÖR SÅHÄR, FYLLNING:
1
. Vispa samman alla ingredienserna till en fluffig kräm.

2. Smeta på lite kräm på en macaroon och sätt ihop med en annan macaroon.

3. Sätt in i kylen så att de får stå till sig lite, de blir mycket godare då!

Kommentarer

  • Linnéa säger:

    Svar: Kladdkakemuffins sjunker alltid ihop en aning i mitten, det gör dom för att de inte är helt genomgräddade. Och det är så man vill ha dom, lite oklara och kladdiga! Om man vill dölja "hålet" kan man lägga en klick kolakräm, grädde eller frosting där!



    Kram!

    2012-03-13 | 18:20:28
    Bloggadress: http://baktokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här: